Кілька фактів про інвестклімат «ЛНР» (читаючи кримінальну статистику)

В «ЛНР» чекають на інвесторів. Лідер «республіки» Ігор Плотницький доручив розробити програму із залучення на непідконтрольну Україні територію інвесторів.

З огляду на це напишу трохі про інвестклімат «луганської народної». Зазвичай під цим поняттям прийнято розуміти, наскільки комфортно інвестору витрачати в регіоні свої гроші. Це один факт.

А от інший. Голова слідчого управління «МВС ЛНР» підполковник Олександр Карабут негласно заборонив своїм підлеглим порушувати кримінальні справи «за фактом» незаконного обігу зброї та наркотиків. Справи всіх спійманних на цьому наказано спрямовувати в слідче управління «для вивчення». Ну ви зрозуміли, «республіканська», так би мовити, «поліція» підм’яла під себе обіг зброї та наркотрафік.

І знову факт. Навіть кілька фактів. Підполковник Карабут не даремно хвилювався. Адже тільки за перші 5 місяців на території так званої «ЛНР» вилучено близько 70 кіло різноманітних наркотичних речовин. І от, яка дивина, найбільший внесок у цей визначний здобуток зробили райони, через які проходить так звана «ростовська траса». Тобто землі, які пересікаєш, коли з території РФ через захоплений український КПП «Довжанський» їдеш в бік Луганська: Лутугінський (7 кг), Краснодонський (7 кг) та Свердловський райони (3 кг). «Співпадіння? — Як казав відомий телепропагандист з сусідньої держави: Не думаю!» Неодноразово згадувалося, що разом з технікою, бурятськими трактористами та гуманітаркою з РФ йде багато чого іншого. Ну й осідає дорогою.

Підемо далі. Зброя. Так звана «поліція ЛНР» звітує, що за з січня 2016 по травень на території «республіки» вилучено 20 861 набоїв, 50 автоматів, 21 пістолет, 349 гранат та 123 кіло вибухових речовин.

Можна й розповісти про улюблені забавки п’яних «ополченців»: про дуелі на гранатах, чи автоматні переклички. Але задля більшої об’єктивності промовчу.

Ну й остання група цифр, які логічно мають йти після інформації про зброю. З початку цього року в «ЛНР» зареєстровано 3789 злочинів ( з них розкрито 1382). Найпопулярнішим правопорушенням в «республіці» є тяжкі тілесні ушкодження (за офіційними даними, зареєстровано 78, розкрито 36). Пограбування (156 проти 65). Я вже мовчу про крадіжки та заволодіння автотранспортом.

... А тепер, після всього цього переліку цифр, після згадки про кришування наркотрафіку та обігу зброї, після кількості вилучених автоматів та «бурятської маріхуани» нагадаю про те, що писав на початку тексту. В «ЛНР» чекають на інвесторів. Чекають. Інвесторів. З грошима. Самому смішно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: