Цап чи Віз(няк)?

Сьогодні, 12 травня, у Львівській обласній раді відбулись публічні презентації концепцій розвитку телеканалу «Львів-ТБ» усіх п’яти претендентів, які взяли участь у конкурсі на посаду директора цього телеканалу.

Конкурсна комісія вирішила, що найдостойнішою з них є Ольга Цап, яка на останніх місцевих виборах балотувалась до Львівської обласної ради від Блоку Порошенка. І майже усі місцеві медіа написали, що вона уже стала новим директором «Львів-ТБ». Але це поки що не так, її ще має погодити більшість обласної ради на своєму сесійному засіданні.

Поділюсь своїми суб’єктивними оцінками усього цього процесу.

Те, що відбувся конкурс — це безумно позитив. А от те, що його результат був занадто прогнозований — це негатив. Про саму конкурсну комісію і її склад я уже говорив в ефірі «Львів-ТБ», куди мене досить несподівано запросили у якості експерта. Ще раз наголошу, ну не можуть люди, які не мають жодного відношення до телебачення, журналістики чи навіть звичайного менеджменту, визначати, хто буде краще керувати телевізійним каналом, на якому працюють півсотні людей і який мусить здійснювати 24-годинне мовлення. Апріорі не можуть.

Цю тезу підтвердила і сама конкурсна комісія своїм рішенням.

[dyvys_blockqoute text="Презентація переможниці була достойною і красивою, але вона не була найкращою. Та й сама концепція розвитку телеканалу не була найдостойнішою і найконкретнішою."]

Якщо б рішення приймали більш компетентні і незалежні особи, то результат був би дещо іншим. І переміг би пан Новосад. Але це лише моя суб’єктивна думка.

Хочеться вірити, що уся ця історія з призначенням керівника комунального телебачення завершиться на найближчій сесії облради і пані Цап стане повноцінним директором. Хоча останнім часом закрадаються думки, що теперішній т.в.о. директора пан Візняк вирішив зіграти свою власну гру, яка дещо не вписується в плани пана Ганущина. А гра ця полягає в звичайному зриві і дискредитації конкурсу, в результаті чого пан Візняк і далі тимчасово виконуватиме обов’язки директора.

До цього спонукають декілька факторів. По-перше, це сам ефір, де я був присутній і про який я уже згадував. Декілька гостей прямим текстом почали говорити про те, що трудовий колектив повністю задовольняє та ситуація, яка зараз є на телеканалі і кращого керівництва, ніж вони мають сьогодні, просто бути не може. По-друге, гіперактивізація самого пана т.в.о. директора, який, заручившись підтримкою найбільш націоналістичної партії і її спонсорів, почав розповідати через усі можливі канали донесення інформації наскільки сильно змінилось «Львів-ТБ» в часи його керування. Він навіть «примудрився» потрапити в ефір конкуруючого телеканалу (НТА) і в прайм-таймі розповідати, як багато він зробив для комунального телебачення і які у нього грандіозні плани на майбутнє. Про те, що він там говорив ще, писати не посмію, дивіться самі. По-третє, під час сьогоднішніх презентацій один з кандидатів так вихваляв пана Візняка і його досягнення на посаді директора «Львів-ТБ», що я майже йому повірив і майже плакав з гордості за ці досягнення;)

Особисто я сподіваюсь, що на найближчій сесії депутати облради все-таки погодять Ольгу Цап на посаді директора, а вона відмовиться від ідеї створення Спостережної ради з представників фракцій Львівської обласної ради (про яку вона заявила сьогодні), а укладе редакційну угоду, як з колективом, так і з засновником.

P.S. Ще одна цікава річ, яка мене дуже турбує і пов’язана з паном Візняком. Нещодавно він «започаткував на телеканалі новий напрямок роботи через створення прес-клубу для забезпечення проведення прес-конференцій, брифінгів, круглих столів в онлайн режимі за участю політиків, журналістів, експертів та громадських діячів». Такий прес-клуб за його задумом мав би діяти в малій сесійній залі облради і стати «джерелом додаткових фінансових надходжень телеканалу». У мене одразу виникло питання, на яких таких підставах пан Візняк розпоряджається майном мешканців Львівщини, і я скерував панові Ганущину запит з проханням надати мені копію угоди про право телеканалу «Львів-ТБ» розпоряджатися малою сесійною залою та здавати її в оренду. Відповідь, яку я отримав, мене приголомшила: «договір оренди нежитлових приміщень малої сесійної зали за адресою: м. Львів, вул. Винниченка, 16 з КП ЛОР «Телекомпанія „Львів-ТБ“ не укладався». А це означає, що організовувати там будь-які прес-клуби «Львів-ТБ» не має жодного права, тим паче платних. Зважаючи на це, я можу зробити лише один висновок: прес-клуб «Львів-ТБ» мав стати «джерелом додаткових фінансових надходжень не телеканалу, а його тимчасового директора».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: